ABOUT US

My photo
Bandar Tasik Kesuma, Semenyih, Selangor, Malaysia
Kelab Kayuhan Kuntau (KKK) is a non-profit cycling club that is funded through its membership. Formerly known as Bdr Tsk Kesuma 3B MTB Club, Kuntau now has more that 230 members from all around Malaysia. Centered at around Semenyih area, Kuntau members come from as far as Segamat, Kelang, Puchong, Kuala Lumpur, Penang and Sg Petani. Our President, Tuan Syed Shahzan has been elected as the lifetime President. As a registered cycling club, Kuntau organises a wide range of formal & non-formal activities designed to enhance the riding opportunities for existing cyclists and make it easier for new entrants to take up cycling. Cyclist around Malaysia are welcome to join our weekly activities. To name a few, Kuntau has organised Jamboree Kuntau in 2012 with 1400 participants. The club also conducted a series of Mini Jamborees back in 2009 and 2010. With some other neighbouring cycling clubs, we carried out some friendly rides around Ulu Beranang and Broga area. Recently we organised a very joyful event for the club member, the Kuntau Internal Jamborace 2013. We also conducted a must have 2-weekly activities which are the Friday nite ride and Sunday morning off-road Ulu Beranang ride.

PERASMIAN KELAB KAYUHAN KUNTAU (KKK)

PERASMIAN KELAB KAYUHAN KUNTAU (KKK)
Kelab Kayuhan Kuntau (KKK) yang ditubuhkan pada tahun 2009, telah didaftarkan dengan Pesuruhanjaya Sukan Malaysia (PSM) pada 4 Julai 2011. Kemudian secara rasmi telah dilancarkan oleh Ketua Pengarah Majlis Sukan Negara, YBah Dato' Zolkples Embong pada 17 September 2011. Gambar diatas adalah acara penyerahan sijil pendaftaran PSM dari Dato' Zol kepada Presiden hensem KKK En Syed.

SHOUTBOX

Friday, April 9, 2010

Bob's Bike Up for Grab


GIANT ANTHEM 2010
Frame : Anthem X3 (new)
Fork : Rock Shox SID Race (new)
Shock : Fox Float R (new)
Handlebar : Ritchey carbon (new)
Stem : Ritchey carbon (new)
Brake : Shimano 445 (new)
Crankset : Truvative Isoflow (used)
FD : SRAM X7 (new)

RD : SRAM X9 (new)
Shifter : SRAM X9 (new)
Cassette : SRAM X9 (new)
Chain : SRAM PC-991 (new)
Saddle : Cannondale (new)
Seat Post : Uno (used)
Rims : Alexrim (used)
Tyres : Maxxis CrossMark (new)

Grip : Sars (new)
Paddle : Sars (new)

Newly built. Riden twice only. Spec on par with X1. Call 013-2816655 for price.

14 comments:

  1. aku rasa aku kena pendam dulu hasrat tukar crankset hujubg bulan ni sbb ongkos ku makin menyusut..bulan mei kena turun naik ipoh sbb ramai kawin ..bulan june road tax kereta kojol..servis kereta lagi...terima kasih sbb sudi baca rintihin ku ini...

    yang ikhlas,
    mawar berduri..

    ReplyDelete
  2. Dear Mr Webmaster,

    please comment about today ride of PCC Stage 1

    ReplyDelete
  3. ...hahahaa...aku pun kena hold dulu crankset tu sebab...malu ler pakai semua power...tapi kayuh kremset memanjang...

    ReplyDelete
  4. Aku pun nak pendam jugak lah. Sebab aku nak kawin bulan May ni. Lagi pun...bila baru kawin, sure kremset kaki aku. Hihihihi.

    ReplyDelete
  5. Aku rasa kita kena teruskan hasrat kita untuk menghabiskan PCC Stage 1 dan Stage 2 sekaligus. Berkat pengalaman di Mastana Hash aku lebih berani mengharungi area yang menjadi "hiccup" selama ini seperti anak sungai, bukit pacak dan short downhill + bonggol2 kat padang ragut

    ReplyDelete
  6. Aku rasa kita kena pergi kelas teknikal la. Macamana kalau kita pakat-pakat belajar ngan Tenzie Alanz kat Putrajaya Challange Park tu. Aku rasa dia charge RM15 jer kut satu kepala. Perkara paling penting yang kita kena belajar ialah cara menggunakan brek ketika downhill. Aku dengar brek yang patut digunakan untuk memberhentikan basikal ialah brek depan (terbalik ngan kita yang guna brek belakang). Brek belakang hanya digunakan untuk "steer the bike", brek depan digunakan untuk "stop the bike". Kita kena belajar kontrol "force" keatas brek kita supaya ia tak "lock" macam abs la kiranya.

    ReplyDelete
  7. bila nak gi belajar ngan Tenzie....

    ReplyDelete
  8. kita belajar hari sabtu minggu depan. Amacam?

    ReplyDelete
  9. aku next weekend outstation..tuan tuan proceed la ye

    ReplyDelete
  10. Sabtu depan @ 24-April ada game bola veteran di BSN Bangi.

    ReplyDelete
  11. Guys, this weekend kita buat complete stage 1, 2 and 3. Ada berani?

    ReplyDelete
  12. Siapa anonymous ni pulak.

    Well....we did half of sector 1, and we complete sector 2 and 3. Probably next we need to find new sectors. I was told that there is a route from Ulu Beranang to Kuala Kelawang (off road). But we need to ask the natives and have them as our guide.

    Again ..... ada berani?

    ReplyDelete
  13. tada'berani aku!

    ReplyDelete